Aftale om revidering af Inatsisartutlov om Radio- og TV-virksomhed

Naalakkersuisut og Siumut, Atassut og Demokraatit har indgået en tillægsaftale om ”Stærke medier og et stærkt samfund” til forligsaftalen vedrørende Finanslov for 2015.

Naalakkersuisut har, for at realisere aftalen for 2016, udarbejdet et lovændringsforslag vedrørende KNRs muligheder for at sende reklamer.

Høringsrunden har vist, at det at fjerne reklamer fra KNR vil have utilsigtede virkninger, såsom hvorledes selskaber skal bringe deres borgermeddelelser fremadrettet. Naalakkersuisut har derfor kontaktet aftaleparterne og derpå indgået denne tillægsaftale. En tillægsaftale der går på, at Naalakkersuisut udarbejder et nyt forslag til lovændring, som tager højde for de uhensigtsmæssige forhold, som aktørerne har påpeget.

Naalakkersuisoq for Uddannelser, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen udtaler:

”Jeg vil gerne takke aktørerne på medieområdet for de grundige høringssvar, de har afleveret og jeg er glad for, at vi får mulighed for at arbejde videre med Inatsisartutlov om Radio- og TV-virksomhed, og dermed får bedre mulighed for at gennemarbejde ændringsforslaget, så det bliver en lov, vi alle kan føle ejerskab til og være tilfredse med.”

For yderligere information kontakt Departementschef Mikael Kristensen, e-mail: mkri@nanoq.gl