Besøg fra Japan

Japansk ambassadør og Delegation fra National Institute of Polar Research i Tokyo besøger Grønland

Fra torsdag den 17. september til tirsdag den 22. september fik Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen besøg af den japanske ambassadør i København Hans Excellence Mr. Seishi Suei samt en delegation fra National Institute of Polar Research i Tokyo (NIPR).

Den japanske delegation skulle udover at underskrive en samarbejdsaftale mellem Pinngortitaleriffik og NIPR, besøge Nationalmuseet, Ilisimatusarfik, Pinngortitaleriffik og ASIAQ, for at se på hvordan forskning drives i Grønland.

Samtidig blev mulighederne for samarbejde omkring forskning på national plan undersøgt.

NIPR driver forskning i Polar områderne dvs. i Sydpolen og i de arktiske egne, hvor de blandt, andet forsker på indlandsisen ikke langt fra Qaanaaq.

Efter besøget i Nuuk tog Ambassadøren tilbage til København, mens NIPR folkene drager videre til Ilulissat og Kangerlussuaq, hvor de bl.a. skal besøge Sondrestrom Upper Atmospheric Research Facility.

I forbindelse med besøget udtaler den Japanske ambassasør Hans Excellence Mr. Seishi Suei følgende:

“Jeg er beæret over at kunne deltage, på vegne af den japanske regering, og sammen med grønlandske venner at opleve, stor fremskridt henimod øget samarbejde mellem Grønland og Japan”.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen følgende:

”Som Naalakkersuisoq for Forskning anser jeg det for vigtigt at støtte internationalt forskningssamarbejde omkring arktisk forskning til gavn for alle parter. Jeg er stolt over at der under besøget underskrives en samabejdsaftale mellem Pinngortitaleriffik og National Insitute of Polar Research.  Af den grund byder jeg gæsterne velkommen og ser frem til udbytterigt besøg”.

 

Se billedeserien af underskrivelsen.

Se billeder af mødet.

 

 

For yderligere information kan følgende kontaktes:
Jens Frederik Nielsen
Ministersekretær
jfni@nanoq.gl
tlf. 345702