Kinesisk polarforskning drager til Grønland

Fra tirsdag den 8. september til fredag den 11. september var en delegation fra Kina, på besøg i Nuuk og Kangerlussuaq. Delegationen er fra State Oceanic Administration og Polar Research Institute of China.

State Oceanic Administration i Beijing er en administration under Ministeriet for Land og Ressourcer, der er ansvarlig for havmiljøet og beskyttelse af i Kinas kyster. Derudover har de ansvar for maritim og teknisk forskning.

Polar Reseach Insitute of China, er ansvarlig for forskning i Polarområderne, tre forskningsstationer i Antarktis og et styk i Arktis, derudover står for driften af forskningsskibet Xue Long (Snow Dragon).

Seks delegerede præsenterede Kinas forskningsprogram i Arktiske områder, og præsenterede planer for at sende forskningsskibet til Arktis hvor landgang i Nuuk er med i programmet.

Gæsterne besøgte grønlandske forskningsinstitutioner, samt undersøgte mulighederne for samarbejdsaftaler.

Efter besøget I Nuuk tog de op til Kangerlussuaq, hvor de bl.a. skulle besøgte Sondrestrom Upper Atmospheric Research Facility.

I forbindelse med besøget udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen følgende:

”Som Naalakkersuisoq for Forskning anser jeg det for vigtigt at støtte internationalt forskningssamarbejde omkring arktisk forskning til gavn for alle parter. Af den grund byder jeg gæsterne velkommen og ser frem til udbytterigt besøg”.

 

For yderligere information kan følgende kontaktes:
Jens Frederik Nielsen
Ministersekretær
jfni@nanoq.gl
tlf. 345702