Kommissionen følger kommissoriet

Assaat

Forsoningskommissionens sekretariat skal på baggrund af sermitsiaq.ag’s fremlæggelse om, at kommissionen arbejder i strid med egne regler præcisere, at kommissionen følger de afgivne arbejdsrammer beskrevet i kommissoriet.

 

”Kommissionen udgjorde under nedsættelsen af fem ordinære medlemmer, hvoraf fire af medlemmerne var bosat i Grønland og et enkelt medlem bosat i Danmark.

 

Som bekendt er tre af de ordinære medlemmer sidenhen udtrådt og nye medlemmer er endnu ikke udpeget. Det er en midlertidig situation, som i den nærmeste tid vil blive rettet op på, lige så snart de rette personer er fundet. Under udpegelsen af nye medlemmer vil de gældende regler specificeret i kommissoriet blive fulgt, ligesom der skal tages hensyn til andre lovkrav som ligelig kønsfordeling.

 

Lige nu er FK på rejse i Nordgrønland, hvor adskillige møder og interviews af lokalbefolkningen allerede er gennemført, og vil fortsætte de næste par uger. Adskillige vægtige beretninger og synspunkter er allerede indsamlet fra såvel unge som ældre," siger sekretariatschef Mari Kleist.

 

Kontakt:

 

Forsoningskommissionens sekretariat

Mari Kleist

marh@nanoq.gl

tlf.: 53 78 28

 

Besøg hjemmesiden saammatta.gl eller via Facebook på siden ”Saammaateqatigiinnissaq”