Nyt muligt oliespild ved Sermiligaaq

Der har i går været en eftersøgning i gang i området ved Sermiligaaq i Østgrønland efter meldinger om endnu et muligt oliespild, denne gang i Sermiligaaq fjorden nordøst for Tasiilaq. Alle, der færdes i området, opfordres til at holde øje og give besked til beredskabet, hvis der observeres olieforurening. 

Observeret olie er ikke genfundet

En borger observerede tirsdag et muligt oliespild i Sermiligaaq fjorden. Det har ikke efterfølgende været muligt at genfinde den mulige olieforurening, og spildet er derfor ikke bekræftet. Ligesom man ikke kender olietypen eller omfanget af spildet. To lokale både har efterfølgende sejlet i området for at søge efter olien.

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko udtaler:

”Det bekymrer mig, at der er meldinger om endnu et muligt oliespild i Østgrønland. Jeg vil opfordre alle, der måtte se tegn på olieforurening om at kontakte Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet eller det lokale beredskab.”

Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet har oplevet en stor imødekommenhed og hjælpsomhed både fra Arktisk Kommando og fra de lokale borgere i området.

”Tak til alle, der har bidraget i sagen om et muligt oliespild ved Sermiligaaq og som i den kommende tid vil holde et vågent øje, når de færdes i området. Vi skal alle værne om vores sårbare havmiljø, og jeg ved at beredskabet i området er klar til at rykke ud, hvis man igen kan lokalisere forureningen,” udtaler Naalakkersuisoq Mala Høy Kúko.

Kontakt Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet eller det lokale beredskab, hvis du ser olieforurening

Det er vigtigt at gøre følgende, hvis man ser et muligt oliespild:

  • Noter placering og tidspunkt.
  • Bemærk, hvordan olien ser ud (farve, udstrækning). 
  • Kontakt det lokale beredskab eller Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet hurtigst muligt (Beredskabstelefonen tlf. 529844 / 345000)

For yderligere information: Kontakt konstitueret departementschef Mette Skarregaard Pedersen tlf. 529844