Ny departementschef i Finansdepartementet

Selvstyrebygningen i Nuuk

Naalakkersuisut har i dag besluttet, at Nikolai Sten Christensen tilbydes stillingen som departementschef i Finansdepartementet. Nikolai Sten Christensen tiltræder stillingen som departementschef i Finansdepartementet den 1. oktober 2015.

 

Nikolai Sten Christensen har en karrieremæssig baggrund fra bl.a. den offentlige sektor i Grønland, herunder stillinger i Sundhedsvæsenet og i Bureau for Inatsisartut. Nikolai Sten Christensen kommer fra en stilling som sekretariatschef i Bureau for Inatsisartut.

 

Naalakkersuisoq Andreas Uldum udtaler:

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med Nikolai Sten Christensen, som jeg kender godt fra arbejdet i Inatsisartut. Nikolai Sten Christensen er en meget omhyggelig og samtidig omgængelig person, med en bred ledelseserfaring og dyb indsigt i det politiske liv og ikke mindst i finanslov og finanspolitik, som er et kerneområde inden for mit politiske ansvar.

 

Stillingen som departementschef i Finansdepartementet har de sidste 2 år været varetaget af kommitteret Peter Hansen. Peter Hansen har gjort en kæmpe indsats i denne periode og vi skylder i Naalakkersuisut Peter Hansen en stor tak for hans indsats.”

 

Der var seks ansøgere til stillingen som departementschef i Finansdepartementet.

 

Nuuk, den 20. august 2015

Formandens Departement