Karl-Kristian Kruse: Min udtalelse er blevet fordrejet

Karl Kristian Kruse

Der er forskel på begreberne enig og overensstemmelse.

- Jeg er ked af, at den danske middagsradioavis har fordrejet min udtalelse i dag, fredag den 14.august, i indslaget om: ”Flere fiskere påvirker økonomien negativt”, siger Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

I indslaget blev jeg citeret for at sige: ”Kruse gør dog klart, at han er lodret uenig med finanslovforslaget”.

- Jeg er ikke lodret uenig med finanslovforslaget. Jeg mener dog, at finanslovforslaget på enkelte afsnit ikke er i overensstemmelse med vores nuværende fiskeri situation, understreger Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

I finanslovforslaget står der blandt andet: Alt andet lige falder den samlede rentabilitet i det kystnære fiskeri efter torsk og hellefisk i takt med stigende kapacitet og påvirker derfor det samfundsøkonomiske afkast fra det kystnære fiskeri i en negativ retning.

- Jeg mener, at den samlede rentabilitet i det kystnære fiskeri, i takt med stigende fiskerikapacitet, kan blive påvirket negativt om nogle år. Derfor mener jeg ikke, at jeg er lodret uenig med finanslovforslaget, som den danske radiovis antyder, siger Karl-Kristian Kruse.

Medlemmet af Naalakkersuisut mener, at artikler, indslag og lignende skal publiceres ens, uagtet hvilket sprog de bliver fremstillet.

 

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: jio@nanoq.gl