Borgermøde i Qeqertarsuatsiaat

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen holdt et velbesøgt borgermøde i Qeqertarsuatsiaat tirsdag den 28. juli 2015, sammen med Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse og Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.

Før borgermødet holdt Formanden og de to medlemmer af Naalakkersuisut et orienteringsmøde med de tilstedeværende repræsentanter fra bygdebestyrelsen - Formand Konrad Boye og medlem Jonathan Jakobsen.

Under opholdet i Qeqertarsuatsiaat viste Konrad Boye rundt i Royal Greenlands indhandlings- og produktionsanlæg. Derefter var Formanden og de to medlemmer af Naalakkersuisut til frokost på alderdomshjemmet.

Qeqertarsuatsiaat har i dag ca. 200 indbyggere. Godt 40 borgere var mødt frem til borgermødet.

- Jeg er glad for, at der kom så mange borgere til vores møde. Dette også når man tænker på, at det er sommer og godt vejr og mange er ude i naturen på fiskeri og fangst. Jeg er også glad for, at der var et stort engagement og stor spørgelyst under borgermødet. Jeg registrerede, at ca. 25 forskellige emner blev bragt op til debat og besvarelse under mødet. Blandt andet om fiskeri og den lokale produktion, om trafikbetjeningen af borgerne i Qeqertarsuatsiaat, om boligforhold, beskæftigelse og om alderspension, siger Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Under mødet orienterede Formanden og de to medlemmer af Naalakkersuisut om emner med særlig relevans for bygdens borgere – herunder fiskerimuligheder, mineralefterforskning og ledighedsbekæmpelse.

Rigsmøde i Qeqertarsuatsiaat
Endvidere orienterede Formanden for Naalakkersuisut om, at han i august måned forventer at besøge Qeqertarsuatsiaat sammen med statsministeren og Færøernes lagmand, i forbindelse med det årlige rigsmøde. Rigsmødet vil finde sted den 25. august ved True North Gems Aappilattoq rubin- og safirmine, som ligger i nærheden af Qeqertarsuatsiaat.

Formanden for Naalakkersuisut er taknemmelig for den positive modtagelse, repræsentanterne fra Naalakkersuisut fik under borgermødet og bygdebestyrelsens hjælp til at arrangere et godt og spændende ophold for repræsentanterne fra Naalakkersuisut og deres ledsagende embedsmænd.