Karl-Kristian Kruse: Vi vil udnytte restråvarerne

- Naalakkersuisut er meget interesseret i, om der er grundlag for udnyttelse af de restråvarer, der genereres i fiskeriproduktion. Derfor er vi i gang med at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af relevante departementer samt fiskerierhvervet, sagde Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, da han deltog i den årlige konference for fiskeriministrene i Nordatlanten (NAFMC – North Atlantic Fishery Minister Conference).

 - Arbejdsgruppen skal kortlægge mængden af restråvarer fra fiskeriet i Grønland, undersøge hvilke muligheder der er for produktinnovation og hvordan der lovgivningsmæssigt kan skabes bedre rammer. Hensigten er, at erhvervet skal få et klart billede af, om der er potentiale i udnyttelse af restråvarer, understregede Karl-Kristian Kruse.

Den Nordatlantiske Fiskeriminister konference begyndte den 15. juli 2015, på Malta. Konferencens hovedtema er at skabe en dynamisk blå økonomi i Nordatlanten. På konferencen fremlagde deltagende lande; Færøerne, Norge, Rusland, EU, Island, Canada og Grønland deres oplæg. Der var lejlighed til at diskutere oplæggene.

Den Nordatlantiske fiskeriministre konference er ikke et besluttende organ, men et forum, hvor fiskeriministrene i Nordatlanten mødes for at diskutere synspunkter.
Konferencen sluttede den 17. juli med et kommuniké, som indeholder deltagerlandenes fælles fiskerirelaterede holdninger.

Under konferencen afholdt Naalakkersuisoq Karl-Kristian Kruse blandt andet bilaterale møder med deltagende fiskeriministre omkring aktuelle fiskeriforhold.

Kontaktperson: Emanuel Rosing, afdelingschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug