Nu kan byggeriet begynde

Sisimiut viste sig fra sin bedste side da Naalakkersuisoq for Familier, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen tog det første spadestik til Det landsdækkende handicapcenter.

Efter valget i 2013 var det vigtigt for Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen at sikre et tiltrængt løft på handicapområdet. Det Landsdækkende handicapcenter fik endelig, efter mange timers tegnebrætsarbejde endelig taget det første skridt.
Martha Lund Olsen sagde bl.a. i sin tale:
"I dag tager vi det første spadestik for at gøre dagligdagen for borgere med handicap, både børn, voksne og deres pårørende, endnu bedre."
Med åbningen af Det Landsdækkende handicapcenter samles rådgivning, vejledning og træning på et sted, og IPIS bliver en integreret del af centeret.
Naalakkersuisut prioriterer handicapområdet højt, og derfor er dette projekt vigtigt for os. Vi her har muligheden for at lave et stort og givende løft. Et løft der er behov for.
Med etablering af Det landsdækkende handicapcenter, vil det være muligt at tilbyde borgerne med handicap behandling og hjælp til at blive mere selvhjulpne, og dermed forbedre deres muligheder til at indgå i samfundet på lige fod."
Som en del af koalitionsaftalen fra 2013 er Sisimiut valgt for at sprede anlæg og investeringer i hele landet. Det samme med Qeqqata kommunias fokus på handicapområdet gør placeringen for centeret helt ideel.
Det landsdækkende handicapcenter forventes at åbne i 2017.


For yderligere kommentarer kontakt ministersekretær Sina M. Kristiansen på: nimk@nanoq.gl eller tlf.: 34 69 49