Det landsdækkende Handicapcenter

Første spadestik til Det landsdækkende handicapcenter

Onsdag d. 8. juli 2015 kl. 13.00 tager Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen det første spadestik til Det landsdækkende handicapcenter. Det landsdækkende handicapcenter bliver bygget i Sisimiut på pladsen mellem Gertruds Rask Minde og den nye kredsret.

Naalakkersuisut vægter at give borgeren, børn og voksne, mulighed for at blive længst muligt i eget hjem, forblive selvhjulpne og højne den enkelte borger med handicaps mulighed for uddannelse og arbejde. Målet er at sikre, at den enkelte borger med handicap har så godt et liv som muligt med den rette hjælp og træning.

Der er et stort behov for at løfte handicapområdet. Derfor har Naalakkersuisut prioriteret anlægget af et nyt landsdækkende handicapcenter for borgere med handicap, børn som voksne, samt pårørende og fagfolk indenfor handicapområdet. Med det nye handicapcenter bliver rådgivning, vejledning og træning samlet et sted, med IPIS integreret i Det landsdækkende handicapcenter.

Det landsdækkende handicapcenter bliver bygget i Sisimiut, men vil være til gavn for borgere med handicap i hele landet. Centeret vil tilbyde træning, kurser, rådgivning og vejledning. Dette vil ske dels på centeret, men også lokalt, hvor borgeren bor, og hvor behovet er.

Det landsdækkende handicapcenter er tegnet af Qarsoq Tegnestue, og Permagreen Grønland A/S har hovedentreprisen.

Det landsdækkende handicapcenter forventes at åbne i 2017.

Fakta:

Forventet åbning: April 2017

Første spadestik: 8. juli 2015 kl. 13.00

Finanslovsbevilling: 51,2 mio. kr.

Tilbud på centeret: Rådgivning, vejledning, træning og kursusvirksomhed for borgere med handicap, pårørende og fagfolk.

Placering: Sisimiut

Arkitekt: Qarsoq Tegnestue

Entreprenør: Permagreen Grønland A/S

 

 


For yderligere information, kontakt projektleder Sara Törnqvist 34 66 46 eller stor@nanoq.gl.