Besøg af delegation fra Alaska

En delegation fra Alaska anført af Senator i Alaska, Lesil McGuire besøgte Nuuk i dagene 4. juni til 11. juni, særligt med henblik på at udvikle samarbejde indenfor erhvervsområdet imellem Alaska og Grønland.

Delegationen fra Alaska har holdt møder i Sisimiut og Nuuk for at lære mere om Grønlands udvikling inden for råstofområdet og også om Grønlands deltagelse i det arktiske samarbejde. USA har i april 2015 overtaget formandsskabet i Arktisk Råd, og Alaska spiller derfor en vigtig rolle, også for Grønland i de kommende to år.

Under besøget mødtes den samlede erhvervsdelegation og Senator Lesil McGuire med Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq. Der blev på møderne drøftet muligheder indenfor samarbejde på erhvervsområdet, samt internationalt samarbejde generelt og i Arktisk Råd.

10. juni afholdt Vittus Qujaukitsoq bilateralt møde med Lesil McGuire, hvor der særligt blev fokuseret på det amerikanske formandskab i Arktisk Råd, herunder muligheden for sammen at skabe bedre rammer for økonomisk udvikling i Arktis. Der var enighed om at styrke samarbejdet, særligt indenfor erfaringsudveksling i Arktis omkring sundhed, mental sundhed og selvmordsforebyggelse.

For yderligere kontakt via: Specialkonsulent Uiloq Mulvad Jessen, Udenrigsdirektoratet, Mobil nr.: 240453