Ny rektor ved Avannaani Ilinniarnertuunngorniarfik

Nybygning GU Aasiaat

Otto Simonsen har sagt ja til at tiltræde stillingen som rektor ved Avannaani Ilinniarnertuunngorniarfik i Aasiaat den 1. august 2015.
Otto Simonsen er 58 år og er cand. mag. i samfundsfag og historie. Otto Simonsen kommer fra en stilling som sekretariatschef ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet. Han har lang erfaring indenfor uddannelsesområdet og som leder bl.a. fra Undervisningsministeriet i Danmark, som kontorchef for forhandlingsafdelingen, og fra sin tid som leder i Nordjyllands Amt, hvor han havde ansvaret for ungdoms- og voksenuddannelserne herunder de gymnasiale institutioner.
Otto Simonsen er født i Løgstør, og har tre børn sammen med sin kone. Otto udtaler: "Jeg er utrolig glad for og stolt over, at have fået tilbudt jobbet som rektor for gymnasiet i Aasiaat. Jeg glæder mig til at give mit bidrag til, at Selvstyrets uddannelsespolitiske mål kan opfyldes, og ikke mindst glæder jeg mig til samarbejdet med gymnasiets mange medarbejdere, for uden dem er der jo ikke nogen mål, der kan opfyldes. Sammen kan vi udvikle og styrke uddannelsestilbuddet for de unge i Nordgrønland, og hermed på længere sigt være med til at styrke hele landets udvikling”.

For nærmere information kan kontaktes, Lotte Sandberg Kjær, undervisningsinspektør ved Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, tlf.: 345723.