Grønland har fået et nyt Nationalt Petroleum Datalager (GNPDR)

Grønlandsk olie og gas relateret seismik- og brønddata, tidligere forvaltet af GEUS, vil fra den 15. juni 2015 blive forvaltet af Råstofdepartementets nye samarbejdspartner Common Data Access Limited (CDA) på vegne af Naalakkersuisut.

CDA og dennes underleverandør Schlumberger Software Integrated Solutions (SIS) har tilsammen mange års erfaring i at opbygge og vedligeholde olie og gas relaterede databaser. CDA er endvidere ansvarlig for et af de største datalagre bestående af offshore olie og gas data i Storbritannien.

Afdelingen for Geologi ved Råstofdepartmentet, CDA og SIS har arbejdet tæt sammen for at define kriterierne for det nye grønlandske nationale petroleum datalager. Resultatet er en ny portal der er intuitiv og let tilgængelig efter registrering, og som kan finde på www.greenpetrodata.gl .

Aktører kan let søge på portalen, vælge og købe geofysisk- og brønddatadata ved at bruge den omfattende søgefunktion eller det GIS-baserede kort, der giver et godt overblik over de grønlandske olie og gas relaterede data til rådighed, som findes til lands (onshore) eller til vands (offshore).

Generel information omkring det nye grønlandske nationale petroleum datalager kan også findes på Råstofmyndighedens hjemmeside www.govmin.gl.