Ny leder

Ny leder i Sprogsekretariatet pr. 1. juni 2015

Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke er glade for at kunne meddele, at Sprogsekretariatets nye leder nu er tiltrådt i stillingen. Katti Frederiksen afløser den første leder i Sprogsekretariatet Carl Christian Olsen, som blev pensioneret med udgangen af 2014.

Katti Frederiksen er født og opvokset i Narsaq, mor til tre børn og gift med Klaus Møller. Katti har solide uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer, og har opbygget et bredt nordisk og arktisk netværk indenfor sprog- og litteraturområdet i løbet af sin karriere.

Katti Frederiksen blev færdiguddannet som cand.mag. i Sprog, Litteratur og Medier i 2011 fra Ilisimatusarfik, og har desuden været på et semesterophold i University of Fairbanks i Alaska. Hun har foruden studierne været på udvekslings- og studieophold ved Nordisk Sprogkoordination ved Dansk Sprognævns Sekretariat og har her beskæftiget sig med Nordiske Sprognævns arbejdsmetoder og mærkesager.

Katti Frederiksen har været ansat som AC-fuldmægtig på Sprogsekretariatet siden 2008, hvor hun, blandt andet som akademisk sekretær og sagsbehandler for Sprognævnet, har fulgt dynamikken af den grønlandske sproglige standard samt udviklingen i det grønlandske sprog.

Katti Frederiksen har tilegnet sig solid lingvistisk faglig baggrund bl.a. fra University of Alaska og hun ser frem til dialogen med Oqaasiliortut/Grønlands Sprognævn og andre sprogudvalg samt til at hente den tekniske rådgivning fra sprogteknologi og have dialog med tolke- og oversætterfunktioner.

Hun er med sin internationale erfaring og faglige baggrund kompetent til at repræsentere sproget udadtil.

Privat har Katti udgivet såvel digtsamlinger som børnebøger, og hun er en aktiv idrætsudøver med en stor passion for løb.