Dansk Folketingsvalg udskyder vielser af homoseksuelle par i kirken

”Det var med stor glæde, at jeg i tirsdags deltog i at Inatsisartut enstemmigt vedtog, at homoseksuelle par kan blive gift i kirken,” udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.

Dagen efter, altså onsdag den 27. maj, udskrev Danmarks Statsminister Helle Thorning-Schmidt Folketingsvalg. Det betyder, at homoseksuelle par må vente lidt længere på, at kunne blive gift i kirken. Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko ærgrer sig over, at han ikke allerede nu kan sætte en dato på, hvornår den første kirkelige vielse af et homoseksuelt par kan finde sted.

”Det er meget vigtigt for Naalakkersuisut, at homoseksuelle har de samme rettigheder som heteroseksuelle, og at de kan få præcis det bryllup, de ønsker sig. Jeg vil derfor gøre mit til, at Danmark hurtigst muligt får vedtaget loven, og jeg glæder mig til at se de første nygifte homoseksuelle par på kirketrappen, men vi må desværre have lidt mere tålmodighed”, udtaler Naalakkersuisoq Mala Høy Kúko.

Grunden til, at de første kirkebryllupper må udskydes lidt, er at familieretsområdet er et Rigsanliggende. Derfor skal loven først vedtages i det danske Folketing, før den kan træde i kraft.

For yderligere oplysninger kontakt konstitueret kontorchef Karen Anne Arleth på telefon nr. 551585 eller e-mail knar@nanoq.gl