Snescootertrafik i Sisimiut

Korridor gør snescootertrafik gennem Sisimiuts vandspærrezone lovlig

En ny bekendtgørelse betyder, at snescootere snart kan køre gennem Sisimiuts vandspærrezone uden at bryde loven. Samt at pistemaskiner kan trække langrendsspor i vandspærrezonen.

Indtil nu har det været forbudt at køre med snescooter i vandspærrezonen ved Sisimiut.
Det er dog umuligt at komme fra byen ind i baglandet med snescooter uden at køre gennem vandspærrezonen. Derfor har brugerne af byens ca. 700 snescootere været nødt til at bryde loven, hvis de ville ud at køre i byens bagland.
Nu har Naalakkersuisut lavet særlige regler for Sisimiuts vandspærrezone. Snescootere får lov til at køre gennem vandspærrezonen gennem en særlig korridor.

”Sisimiuts drikkevand beskyttes bedre, når snescooterne holder sig til afmærkede korridorer i stedet for at køre overalt. De nye regler skal sikre, at snescootere kun kører, hvor risikoen for forurening er lille”, udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.

Et område i den fjerneste del af vandspærrezonen har længe været brugt som øvelsesområde. Det får lov til at fortsætte. Snescooterkørerne skal dog sørge for at holde sig mindst 30 meter fra søer og vandløb.

Det bliver muligt at løbe langrend ad præparerede spor inde i vandspærrezonen. Det er flere af skiklubbens gamle løjper, som bekendtgørelsen giver tilladelse til at præparere med pistemaskiner. Det betyder også, at Arctic Cirkel Race kan passere gennem vandspærrezonen, når de godkendte spor følges.

Det er kun vintertrafik, som lovliggøres. Biler, motorcykler og ATV’er må stadigvæk ikke køre i vandspærrezonen.

Nu skal kommunen i gang med at afmærke korridorer og områder, hvor snescootere gerne må køre, ligesom langrendsløjperne skal afmærkes. Først når afmærkningen er på plads, må snescootere og pistemaskiner køre ind i vandspærrezonen.

Nærmere information kan fås ved henvendelse hos: Jeppe Jørgensen direkte 346709 jepj@nanoq.gl