Tele Greenland har den 27. maj afholdt generalforsamling

2014 var præget af omfattende prisnedsættelser på mobiltelefoni, internet- og datatjenester hos Tele Greenland. Prisnedsættelserne havde en negativ indvirkning på årets resultat, som blev på 46,5 mio. kr. efter skat, hvilket er noget lavere end regnskabet for 2013, som viste et resultat efter skat på 64,0 mio. kr. På generalforsamlingen blev der godkendt en udbyttebetaling på 32 mio. kr. De kraftige prisfald i foråret 2014, førte blandt andet til en fordobling af mobildata trafikken på blot fem måneder.

Det glæder Naalakkersuisut, at selskabet har fået genetableret mellembølgesenderne således at det igen bliver muligt for befolkningen at kunne høre radio.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtalte på generalforsamlingen, at den stigning man ser indenfor internettrafikken, blot understreger vigtigheden af, at vi få forlænget søkablet så flere af vore borgere kan få gavn af søkablet.

Agner Mark og Søren Voigt har efter fem år, meldt af de ikke agter at fortsætte i bestyrelsen, og der skal fra Naalakkersuisut lyde en stort tak for deres store arbejdsindsats igennem de seneste fem år. På baggrund af deres udtrædelse af bestyrelsen, har Naalakkersuisut valgt at sammensætte en helt ny bestyrelse, idet Tele står fortsat står over for store udfordringer, herunder søkabel forlængelse og teleliberalisering. 

Som formand for den nye bestyrelse, er Stine Bosse, mens den resterende bestyrelse består af den nuværende direktør for Arctic Winter Games, Maliina Abelsen, advokat hos advokatfirmaet Malling & Hansen, Ulrik Blidorf, nuværende direktør for TDC Wholesale, der sælger adgang til TDCs net til andre både danske og internationale selskaber, Kim Søgård Kristensen.

Naalakkersuisut er sikre på, at den nye bestyrelse i Tele Greenland, med sine fornyede perspektiver og store kompetencer, kan være med til at bidrage til en fortsat videreudvikling af selskabet. I samme ombæring, skal der lyde stor tak arbejdsindsatsen til hele den afgående bestyrelse.

 

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet Rasmus Pedersen på telefon +299 34 50 00 eller e-mail rasp@nanoq.gl.