Koreas ambassadør på besøg i Grønland

Koreas ambassadør Young-sam Ma har i denne uge været på sit første besøg i Grønland, hvor han holdt møder i Nuuk d. 12.-14. maj.

Besøget har været planlagt sammen med Medlem af Naalakkersuisut med ansvar for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq. Ambassadør Ma har derudover holdt møder med Naalakkersuisoq for Finans og Råstoffer Anda Uldum og Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur. Der blev også afholdt møder med det grønlandske erhvervsliv, herunder Royal Greenland og Greenland Holding. Tirsdag 12. maj afholdtes møde med Grønlands Universitet ved Tine Pars, og der blev efterfølgende afholdt åbningsceremoni for åbningen af et ”Korea Corner” ved Grønlands Universitet. 

På møderne blev der lagt vægt på mulighederne for øget samhandel og partnerskaber mellem de to lande, især indenfor mineralindustrien, fiskeriet, forskning og turisme. 

Vittus Qujaukitsoq udtaler: 

’Jeg er glad for det officielle besøg fra Korea. Det er et tegn på det solide samarbejde som Grønland og Korea over de senere år har etableret - særligt siden 2012. Især ifht. fiskeriet, mineralsektoren, forskning og turisme er der store potentialer for at udvide samarbejdet med Korea. Korea’s engagement i Grønlands Universitet, ved åbningen af et ”Korea Corner” på Universitetet vidner om, at Korea tager alvorligt det bilaterale forhold og ønsker at Grønland og Korea skal øge udvekslingen, ikke kun i form af handel og investeringer, men også i form af øget fælles udveksling af studerende og viden om arktiske forhold. 

Det gode samarbejde, vi har med Korea, er noget vi hele tiden skal sikre fortsætter, og sikre at koreanerne ved, at de er velkomne i Grønland. Der er nemlig et meget stort potentiale, i et tæt samarbejde imellem Korea og Grønland.’’ 


Med venlig hilsen 

Vittus Qujaukitsoq 

Kontakt:
Kai Holst Andersen  
Direkte +299 34 51 51
kaoa@nanoq.gl