Naalakkersuisoq Nivi Olsen lyver ikke

Sorlaks formand Paninnguaq Kruse udtaler, at Nivi Olsen har løjet om at have politianmeldt Sorlak.

Det er korrekt, at Naalakkersuisoq Nivi Olsen i den grønlandske udgave af Radioavisen sagde: ”Inatsisit malillugit sulisariaqarnerput peqqutigilluinnarlugu aalajangiunneqartariaqarsimavoq politiit aqqusaarneqartariaqassasut”, og i den danske udgave: ”Vi har politianmeldt Sorlak, fordi Sorlak har uberettiget brugt Tips og Lotto midler pulje B til dækning af egen drift og underskud.”

”Det udtalte ”Vi” henviser imidlertid i denne forbindelse til departementet for hvilket, jeg som Naalakkersuisoq er øverste chef – og sagens kerne er vel ikke et spørgsmål om, hvorvidt politianmeldelsen er foretaget af mig eller af departementet”, udtaler Nivi Olsen, som fortsætter:

”Det glæder mig at læse, at Sorlak er indstillet på, at få et godt samarbejde med Naalakkersuisut – det bidrager jeg gerne til”.

Faktuelt kan det oplyses, at Departement for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling anmeldte Sorlaks bestyrelse til politiet d. 11. november 2014 for at have overtrådt § 2, stk. 1, nr. 3 i Inatsisartutlov nr. 10 af 10. november 2011 om fordeling af midler fra visse spil.

For nærmere oplysninger kan ministersekretær Jens-Frederik Nielsen kontaktes på Email: jfni@nanoq.gl og telefon +299 560299.