Ny affaldsanlægssektorplan

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko afholdt pressemøde onsdag den 6. maj 2015. Naalakkersuisuts nye ”Affaldsanlægssektorplan” blev fremlagt på mødet

”Manglende natrenovationsanlæg; dumpe, der forurener vores havmiljø; alt for mange forbrændingsanlæg, der ikke fungerer; udledning af giftige stoffer ved åben afbrænding – udfordringerne på affaldsområdet er mange og alvorlige. Derfor er det helt nødvendigt med denne affaldsanlægssektorplan, så vi kan skabe et renere Grønland - til gavn for både vores miljø og sundhed”, udtalte Naalakkersuisoq Mala Høy Kuko.  

Affaldsanlægssektorplanen indeholder blandt andet en handlingsplan for, hvordan Naalakkersuisut helt konkret forventer at prioritere de midler, der afsættes til affaldsområdet.

Affaldsområdet er et kommunalt ansvarsområdet, men med den nye ”Affaldsanlægssektorplan” får kommunerne en håndsrækning fra Naalakkersuisut – samtidig med at kommunerne forsat skal løfte deres forpligtigelser indenfor affaldsområdet.

Som et led i at forbedre den langsigtede planlægning og koordinering mellem de enkelte sektorer har Naalakkersuisut besluttet, at der skal udarbejdes sektorplaner inden for en række området og herunder altså også affaldsområdet.

Fremlæggelsen og affaldsanlægssektorplanen kan nu hentes.

Se præsentationen

Læs affaldsanlægssektorplanen

Bilag 1

Bilag 2

Bilag 3

Se billeder

Lyt til pressemødet (det foregår på østgrønlandsk)