Ordinær generalforsamling i Air Greenland

Air Greenland afholdte ordinær generalforsamling den 4. maj 2015 i Katuaq. Her fremlagde selskabet regnskabet for 2014. Overskuddet før skat var på 80,7 mio. kr. en forbedring på 17,5 mio. kr. sammenlignet med regnskabet for 2013.  Der blev på generalforsamlingen godkendt udbetaling af udbytte, hvoraf 11,25 mio. kr. tilfalder Selvstyret.

Til trods for et stagnerende marked i 2014, hvor udsigterne til vækst ikke var gunstige, formåede Air Greenland, at effektivisere forretningen yderligere og dermed reducere omkostningerne. I 2014 oplevede Air Greenland et mindre fald i passagermængder, men der var dog fremgang at spore i chartermarkedet.

På baggrund af årsresultatet er der givet genvalg til Selvstyrets to repræsentanter i bestyrelsen, Jens Willumsen og Julia Pars. Den danske stat valgte på generalforsamlingen at udskifte Lars Tybjerg med Claus Holstein, mens SAS havde genvalg af deres repræsentanter. Der skal i den forbindelse lyde et stort tak for det mangeårige samarbejdet til Lars Tybjerg fra Grønlands Selvstyre. Den samlede bestyrelse vil derfor bestå af Jens W. Willumsen og Julia Pars udpeget af Selvstyret, Claus Holstein og Bjarne Eklund udpeget af den danske stat samt de to SAS repræsentanter Benny Zakrisson og  Leif Rasmussen.

”Vi er glade for at se, at Air Greenland på trods af et stagnerende marked har leveret et godt resultat. Naalakkersuisut finder det derudover glædeligt, at Air Greenland har skærpet fokus på sikkerheden efter uheldet i Ilulissat i januar sidste år,” udtaler Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

 

Se billedserien fra generalforsamlingen. 

 

For yderligere oplysninger kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet Rasmus Pedersen på telefon +299 34 50 00 eller e-mail rasp@nanoq.gl.