Plan for fremtidens misbrugsbehandling

I uge 18 fremlægger Naalakkersuisut ”Forslag til national plan for fremtidens misbrugsbehandling”. Planen er blevet til i et bredt samarbejde mellem sundhedsvæsenet, kommunerne og det sociale område.

-”Jeg er meget glad for, at kunne vise det endelige resultat af det arbejde omkring en plan for fremtidens misbrugsbehandling, der blev igangsat af Inatsisartut tilbage i 2013 her i uge 18, hvor der i forvejen er fokus på vores forbrug af alkohol og de konsekvenser et misbrug kan have,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen og fortsætter:

- ”Det er tydeligt, at misbrug har massiv negativ effekt på vores samfund og ligger bag en lang række problemer i familierne og på arbejdspladserne. Et bedre tilbud om behandling af misbrug er derfor en nødvendighed. Misbrugsbehandling er ikke blot en investering i fremtiden for den enkelte borger med behov, det kan også betale sig samfundsøkonomisk. Så det er bare med at komme i gang.”

Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen ser ”Forslag til national plan for fremtidens misbrugsbehandling” som en vigtig brik til at nå Naalakkersuisuts mål. Det gælder særligt i forhold til koalitionsaftalens mål om at familier, der har behov for hjælp også får den, at mindske arbejdsløsheden, og at landet bliver selvforsynet med veluddannet arbejdskraft.

Planen skal også ses i sammenhæng med Naalakkersuisuts arbejde med en førtidspensionsreform og specielt indsatsen for at få arbejdsløse ind på arbejdsmarkedet.

Planen er endnu ikke finansieret, men det er Naalakkersuisuts ønske, at den skal indgå i de kommende forhandlinger om finanslov 2016.


For yderligere oplysninger kontakt Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen via Ministersekretær Lea Holm på +299 346605 eller e-mail leah@nanoq.gl

Forslag til national plan for fremtidens misbrugsbehandling.

 

Lyd af fremlægningen (bemærk kun på grønlandsk)

Billeder