Regeringerne i Nunavut og Grønland afgiver fælles erklæring

IQALUIT, Nunavut (April 24, 2015) - Nunavuts Premier Peter Taptuna samt Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq har i dag afgivet en fælles erklæring om revisionen af Den Europæiske Unions (EU) sælforordning (EF) nr. 1007/2009 om handel med sælprodukter.

Erklæringen appellerer til EU om at revidere forordningen, så den anerkender, at den traditionelle sæljagt i Nunavut og Grønland udføres i henhold til princippet om bæredygtighed.

"Sæljagten er vigtig for den økonomiske og socio-kulturelle velfærd af Nunavuts kystsamfund, hvor de økonomiske muligheder er begrænsede," sagde Premier Taptuna. "Inuit sæljagt har fundet sted i årtusinder. Der er ingen bedre eksempel på en bæredygtig ressource. "

"Sæljagten i Grønland og Nunavut er en traditionel og legitim måde at leve på, som er baseret på princippet om bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer. Jeg er taknemmelig for, at Grønland og Nunavut står sammen om denne vigtige problematik, som påvirker os meget, og sammen erklærer, at der absolut ingen grund er til en stramning eller yderligere forbud i EU’s sælforordning, "sagde Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq.

Sæljagten og sælprodukter er vigtig for de arktiske folk. Det er en traditionel og legitim måde at leve på, der er baseret på en bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer.

"Den fælles erklæring anerkender, at vi ønsker at undtagelsen for oprindelige samfund arbejder til gavn for Inuitsamfundene. Nunavut håber, at vores nylige ansøgning om at blive et anerkendt organ vil blive godkendt af EU, som et første skridt til at adressere skaderne på vores sælindustri, " sagde Premier Taptuna.

Kontakt for Nunavut: Yasmina Pepa, Chief, Public Affairs, Office of Premier Taptuna, 867-975-5059 ypepa@gov.nu.ca

Kontakt for Grønland: Amalie Jessen, Head of Department for Hunting and Agriculture, Ministry of Fisheries, Hunting and Agriculture, + 299 553342, amalie@nanoq.gl

Fælleserklæring

Fælleserklæring på engelsk