Aluu Airlines og Greenland Express Group kan komme på vingerne

Naalakkersuisut har godkendt, at Aluu Airlines og Greenland Express Group kan komme på vingerne

Naalakkersuisut har på sit møde den 7. april 2015 besluttet at give både Greenland Express Group og Aluu Airlines en trafikpolitisk tilladelse til at udføre kommercielle ruteflyvninger internt i Grønland.

Naalakkersuisut har samtidig besluttet, at indgive et positivt høringssvar til Trafikstyrelsen om, at Aluu Airlines og Greenland Express Group kan udføre kommercielle ruteflyvninger til og fra Grønland.

- Jeg har stor forventning til at både Aluu Airlines og Greenland Express Group nu snarest kan planlægge, annoncere og påbegynde salg af sæder på deres kommende ruter både internet i Grønland og til og fra Grønland. Jeg har en forventning om, at øget konkurrence i luften vil skærpe priserne til gavn for de rejsende. Jeg har ligeledes en stor forventning om, at øget sædekapacitet vil give endnu flere turister mulighed for at besøge vores storslåede land. Endelig forventer jeg at vores landsmænd får det lettere ved at komme ud i den store verden og hjemtage ideer, erfaringer og oplevelser som kan være det grønlandske samfund til stor gavn, siger Knud Kristiansen.

Ved Naalakkersuisuts beslutning er der nu fire operatører som vil kunne udføre kommercielle ruteflyvninger til og fra Grønland. Dette er Aluu Airlines, Greenland Express Group, Air Greenland og Air Iceland.

For yderligere oplysninger kan man kontakte:

Ministersekretær Jensine Berthelsen
jebe@nanoq.gl – tlf.: +299 345450 – mobil +299 532303