NunaOil A/S er et økonomisk solidt selskab

Under interview af formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen i Qanorooq’s studie mandag den 20. april 2015 om indgivelse af konkursbegæring for NunaMinerals, stillede Qanorooq et spørgsmål om, hvad der skal ske for at undgå fremtidige konkurser. I den forbindelse sammenlignede man NunaMinerals A/S’ konkurs med en fejlagtig påstand om, at NunaOil A/S er tæt på en konkurs.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen vil i den forbindelse gøre det helt tydeligt, at NunaOil A/S er et økonomisk solidt selskab, som på ingen måde står over for økonomiske problemer.

”Jeg er ked af, at bestyrelsen og ledelsen i NunaMinerals A/S ikke var i stand til at finde en løsning til at sikre selskabets fremtid, som jeg også gav udtryk for i går. Men at sammenligne økonomien i NunaOil A/S med økonomien i NunaMinerals A/S er slet ikke på sin plads.”

NunaOil A/S er 100 procent ejet af Grønlands Selvstyre, mens Grønlands Selvstyre kun har en minoritetsinteresse i NunaMinerals A/S, med en samlet ejerandel på 33 procent. Derudover varetager NunaOil det offentliges deltagelse i de internationale olieselskabers olieefterforskning, mens NunaMinerals er et børsnoteret selskab med et helt andet formål, nemlig på kommerciel basis at udvikle og udnytte Grønlands naturgivne mineralressourcer.

NunaOil A/S er på ingen måde tæt på konkurs, som påstået under gårsdagens interview i Qanorooq. Tværtimod har selskabet en stærk økonomi.

Der er ordinær generalforsamling i NunaOil A/S den 22. april 2015 på selskabets adresse.

 

For yderligere oplysninger, kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på telefon + 299 34 50 00 eller e-mail paok@nanoq.gl.