Grønlandske sælprodukter til salg i Japan

Sælskindsprodukter

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse har afsluttet et tre dages erhvervsfremstød i Japans hovedstad Tokyo. Besøget – som også havde deltagelse af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary – har været brugt til at markedsføre grønlandske fisk og skalddyr, sælskind, turisme og kultur ved tre store fagseminarer, samt en masse sideevents.

På besøgets sidste dag lørdag den 28. marts var delegationen på besøg ved Mode Gakuen, som er en mode- og designskole. Her kunne Kim Kielsen og Karl Kristian Kruse sammen med Kronprinsparret se hvordan grønlandske sælskind blev omsat til japansk modetøj. En del af de unge modedesignere havde valgt netop sælskind som materialet, der skulle bruges ved den afsluttende eksamen.

Ved et efterfølgende besøg i det fashionable Tokyu Honten stormagasin, var der arrangeret en modeopvisning med modetøj fra Great Greenlands nye kollektion designet af Jesper Høvring. Det er samme kollektion som blev vist på Copenhagen Fashion Week tidligere i år. Efterfølgende kunne interesserede japanske kunder bestille de grønlandske kollektioner.

De grønlandske virksomheder som har deltaget i erhvervsfremstødet i Japan har været særdeles tilfredse med den opmærksomhed produkterne har fået. Især den glans det royale Kronprinsepar har kastet over arrangementerne og den opmærksom som Kim Kielsen og Karl Kristian Kruse har været med til at skabe, har været enestående.

Kim Kielsen udtaler i denne forbindelse:

”Selvom en del af de grønlandske virksomheder allerede har godt fat i det japanske marked, håber jeg denne tur er med til at skabe endnu mere interesse om vores land og dermed kaste lys på de allerede etablerede grønlandske virksomheder, og de nye aktører som forsøger at trænge ind på det japanske marked”.

Kombinationen af virksomheder i et erhvervsfremstød som både dækker områder som fisk og skalddyr, sælskindsprodukter, moskusuld og turisme har været en succes. Også de kulturelle arrangementer har været vellykkede og japanerne har fået en bred vifte af indtryk om Grønland.

Som dagens sidste arrangement var det netop kultur som var i fokus, da Nuka Godtfredsen lancerede første bind af sin bog ”Qanga – Tegnet fortid”. Denne bog er blevet oversat til japansk og kan nu også købes i japanske butikker.

 

For yderligere oplysninger kontakt informationschef Paornànguaq Kleist på telefon +299 34 51 59 eller e-mail paok@nanoq.gl.