Stort grønlandsk erhvervsfremstød i Tokyo

Billede af det Grønlandske flag

Kim Kielsen og Karl-Kristian Kruse er i dagene 26. – 28. marts værter ved et større grønlandsk erhvervsfremstød i Tokyo. I disse dage markedsføres grønlandske fisk og skalddyr, sælskind og turisme ved tre store fagseminarer.

Erhvervsfremstødet blev skudt i gang torsdag med et seafood seminar for japanske importører og distributører. Seminaret er arrangeret i samarbejde med Royal Greenland og Polar Seafood, som er Grønlands største eksportører af seafood til Japan. 100 gæster havde meldt sig til en spændende eftermiddag der åbnedes med en velkomst af Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen og en tale af Kronprins Frederik. Naalakkersuisoq for Fangst, Fiskeri og Landbrug gennemgik dernæst Naalakkersuisuts politik for forvaltning af fiskeriområdet, hvorefter der blev sat fokus på klimaforandringer og levende ressourcer samt møder med potentielle nye japanske kunder.

Seminaret sluttede af med en flot tasting event med Royal Greenlands produkter tilberedt af japanske Michelin-kokke.

Fisk blev der også set på meget tidligt om morgen samme dag, da Kim Kielsen og Karl-Kristian Kruse deltog i et uofficielt besøg på det lokale fiskemarked, for at overvære en auktion af bl.a. tunfisk.

Formand for Naalakkersuisut var senere på dagen hovedtaler på et arktisk seminar. Her mødtes en række japanske ministre, parlamentarikere og forskere med Naalakkersuisut formanden for at diskutere udfordringer, muligheder og samarbejdsflader i Arktis.

Kim Kielsen udtaler i denne forbindelse:

”Det er en meget glædelig nyhed, at den japanske regering i sit finanslovsforslag arbejder med en fordobling af bevillingerne til gennemførelse af videnskabelige studier i Arktis. Et af de mange spændende forskningsprojekter søger at kortlægge fremtidens afsmeltning fra indlandsisen. Også Grønlandsk kultur får stor fokus i disse dage”.

Ved en efterfølgende velkomstreception i ambassadens gårdhave, var der til lejligheden opsat et koncerttelt – hvor Kronprinsparret sammen med den grønlandske delegation nød en koncert med Nanook og Nive Nielsen and the Deer Children. Til receptionen, hvor der var fuldt hus, deltog repræsentanter for den japanske musikbranche – der tydeligvis tog godt imod de grønlandske toner. 

I dag, fredag, har der været præsentation af Grønland som rejsemål og af Great Greenlands seneste kollektion. Der var stort fremmøde af såvel presse som af rejseagenter. Efter formiddagens præsentationer var der forretningsmøder med de deltagende virksomheder fra Grønland. Der var stor interesse fra den japanske rejsebranche – og der blev knyttet mange nye kontakter.

Fredag eftermiddag åbnede Kim Kielsen, og Karl-Kristian Kruse sammen med Kronprinsen og den japanske prinsesse Takamado udstillingen ”Spiritual Greenland”. Udstillingen præsenterer prinsesse Takamados og Prins Henriks private samlinger af tupilakker og masker, som aldrig før har været udstillet. Nuka Godtfredsen præsenterede ved samme lejlighed sin grafiske novellesamling ”Qanga – tegnet fortid” og gav prøver på sine tegnekundskaber.

Fremstødet afsluttes lørdag med fokus på promovering af sælskind og Great Greenlands nyeste pelskollektion.

 

For yderligere oplysninger kontakt informationschef Paornànguaq Kleist på telefon +299 34 51 59 eller e-mail paok@nanoq.gl.