Ny samarbejdsaftale med DMI

Råstofdepartementet har indgået en samarbejdeaftale med Dansk Meterologiske Institut (DMI). Det er en aftale om rådgivning, hvor Råstofdepartementet kan trække på DMI’s ekspertise i forbindelse med udvikling af vores oliespildsmodel og andre råstofaktiviteter, der knytter sig til DMI’s fagområde.

Samarbejdsaftalen blev underskrevet af Anda Uldum, Naalakkersuisoq for Råstoffer, og Rasmus Helveg Petersen, Klima-, energi- og byplansminister.

”Jeg er glad for aftalen. DMI er fagligt stærke på deres felt, og der er virkelig brug for de bedste, når det drejer sig om sikringen af vores havmiljø”, siger en tilfreds Anda Uldum, og understreger, at Naalakkersuisut med denne aftale lever op til deres løfte om, at vi arbejder benhårdt for, at hvis et potentielt olieuheld sker, så er vi parate til at minimere skaden mest muligt.

Konkret indeholder aftalen rådgivning inden for in-situ, klimatjenester og oliespildsmodel. Udover kataloget af ydelser og aktiviter, er der ligeledes en fastsat en række priser for udførelsen af nævnte tjenester.

Den nye aftale gælder indtil 31. december 2017.

Af Anda Uldum, Naalakkersuisoq for Råstoffer (Demokraterne)

 

Yderligere information:

Pressekoordinator Martin Christiansen, mobil: 221533
Konst. Departementschef, Jørgen Hammeken-Holm, mobil 552466