Hellefisk giver mange arbejdspladser

Karl Kristian Kruse

Kruse til seminardeltagerne: Landingspligtige fisk giver mange arbejdspladser

Naalakkersuisoqmedlemmet Karl-Kristian Kruse understregede, mandag, den 24. februar, i

i sin tale til Qeqqata Kommunias erhvervs- og arbejdsmarkedsseminar i Kangerlussuaq, at den landingspligtige hellefisk, som landes til Maniitsoq, har givet ikke færre end 60 arbejdspladser i Royal Greenlands fabrik.

Medlemmet af Naalakkersuisut fremhævede, at Naalakkersuisut anser det for vigtigt at sikre beskæftigelse på land.

- I 2014 blev der eksempelvis givet en ekstrakvote i det havgående hellefiskefiskeri på 1500 tons, givet med den betingelse at der var 100 procent landingspligt i Maniitsoq, for at styrke indhandling og beskæftigelse på land, sagde Karl-Kristian Kruse.

Den beskæftigelsesmæssige effekt af de landingspligtige hellefisk i Maniitsoq har resulteret i en væsentlig renovering af landanlægget, for at få produktion og installationer bragt på et tidssvarende niveau.

- Der er beskæftiget omkring 60 medarbejdere i Maniitsoq til denne produktion. Hertil kommer bemanding, der ikke er direkte tilknyttet hellefisk produktionen, men som er nødvendige for driften, hvilket omfatter laboranter, controllere samt teknisk personale, understregede Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Du kan læse Karl-Kristian Kruses tale her

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl