Formanden deltager i Future Greenland konferencen

Jeg har på baggrund af en opfordring fra GA tirsdag den 17. februar, om at deltage i Future Greenland konferencen, besluttet at deltage i konferencen. Min beslutning sker i forlængelse af, at GA i samme henvendelse har oplyst, at hr. Michael Binzer har valgt, at trække sig som én af hovedtalerne.

Nu bliver forløbet udlagt af henholdsvis GA og IA, som værende problematisk og stærkt kritisabelt, idet Naalakkersuisut skulle have lagt unødig pres på GA, for at tage hr. Michael Binzer af oplægsrækken. Jeg vil forklare, hvorfor jeg i førsteomgang valgte ikke at deltage.

Naalakkersuisut fik i november 2014 oplyst, at hr. Michael Binzers CV ikke svarede til hans reelle uddannelsesbaggrund. Dette beklagede hr. Michael Binzer selv offentligt.

Jeg vurderede dette, som en alvorlig sag, blandt andet fordi hr. Michael Binzer gennem flere år har varetaget lederstillinger og været talsmand for vores offentligt ejede selskaber. Derfor takkede jeg venligst nej til GA’s invitation om, at være hovedtaler ved Future Greenland-konferencen. Jeg fandt det problematisk, at skulle deltage i en konference, hvor hr. Michael Binzer skulle holde tale om de selvstyreejede selskaber han havde ledet på forkerte forudsætninger.

Naalakkersuisut respekterer fuldt ud GA´s egne valg og prioriteringer, og det må GA naturligvis også gøre. Nu har sagen løst sig ved, at hr. Michael Binzer selv har trukket sig, som oplægsholder, og det respekterer jeg. Jeg ser frem til en spændende og resultatgivende konference.

 

For yderligere oplysninger, kontakt Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen via ministersekretær Kirsten Enequist på telefon +299 34 50 00 eller e-mail kien@nanoq.gl.