Berigtigelse til Nuuk TV

Karl Kristian Kruse

Nuuk TV nævnte i et slag om Inatsisartutmedlemmernes offentliggørelse af deres erhverv og økonomiske interesser, tirsdag, den 10. februar, at Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, ikke har været interesseret i at offentliggøre sit erhverv og økonomiske interesser.

Nuuk TV pointerede blandt andet, at Karl-Kristian Kruse har meddelt i den forrige valgperiode, at han havde indtægter fra sit medlemskab og ejerskab af anpartsselskabet, KNT, Kalaallit Nunaanni Tunisassiorfik, Niaqornat.
Det er rigtigt, at Naalakkersuisoqmedlemmet har været medlem og har haft ejerskab af anpartsselskabet KNT.

Men det passer ikke, som Nuuk TV påstod, at han ikke har været interesseret i at offentliggøre sit erhverv og økonomiske interesser, idet Karl-Kristian Kruse allerede meddelte KNT´s advokat i december, at han udtræder af bestyrelsen for KNT, i forbindelse med anpartsselskabets generalforsamling, den 9. december 2014.

Nuuk TV nævnte at Karl-Kristian Kruse er Naalakkersuisoqmedlem for Erhverv. Det passer dog ikke, da han er Naalakkersuisoqmedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

 

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementschef. Departement for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl