Inerisaavik

Inerisaavik

Inerisaavik placeres som en ny styrelse under Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke

På møde den 5. februar 2015 har Naalakkersuisut taget principbeslutning om, at Inerisaaviks nuværende organisatoriske placering som afdeling under Institut for læring, Ilisimatusarfik fremover skal ændres til at blive en styrelse under Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke.

Om beslutningen udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen:
”Et af mine store fokusområder som Naalakkersuisoq er en styrkelse af vores folkeskole. Derfor har jeg behov for at styrke Inerisaaviks organisatoriske placering, da det i praksis har vist sig uhensigtsmæssigt, at den enhed, som Naalakkersuisut skal bruge for at opfylde sine forpligtelser i henhold til folkeskoleloven, befinder sig uden for Naalakkersuisuts organisatoriske rækkevidde.”

Folkeskolelovgivningen tilsiger, at det påhviler Naalakkersuisut at sørge for faglig konsulenttjeneste, udvikling af undervisningsmaterialer, kursus samt efter- og videreuddannelsesvirksomhed for lærere og ledere og pædagogisk forskning og udviklingsarbejde samt evaluering af folkeskolens virksomhed. Inerisaavik har sammen med Ilinniarfissuaq ansvaret for denne opgave i dag.

Naalakkersuisut forventer, at beslutningen om at ændre Inerisaaviks organisering, som er taget i dialog med Ilisimatusarfiks ledelse og KANUKOKA, vil give Departementet flere instrumenter til udviklingsbestræbelserne og derigennem styrke arbejdet med at implementere folkeskoleloven.

Læreruddannelsen samt efter- og videreuddannelser af folkeskolens ansatte forbliver under Institut for Læring ved Ilisimatusarfik, men midler til efter- og videreuddannelse vil blive styret af en årlig resultatkontrakt mellem Ilisimatusarfik og Departementet for Uddannelse. Resultatkontrakten vil omhandle omfang og arten af de kurser, videre- og efteruddannelser, der skal tilbydes i fremtiden.

For yderligere information kan Departementschef, Mikael Kristensen, kontaktes på telefon 345000.