Entreprenør til ny havn i Nuuk fundet

Sikuki

Naalakkersuisut godkendte torsdag den 29. januar 2015 Sikuki Nuuk Harbour A/S’s valg af entreprenør, til anlæggelse af den nye havn i Nuuk samt igangsætning af indledende arbejder.

Sikuki Nuuk Harbour A/S har på den baggrund indgået betinget aftale med Per Aarsleff Grønland ApS om etablering af en ny containerterminal i Nuuk i Grønland. Første fase som omfatter indledende planlægning og forberedelser går nu i gang. Den endelige kontrakt forventes indgået i løbet af et par måneder.

Den samlede kontrakt har en værdi på 402 millioner kroner og udføres i totalentreprise. Arbejdet indledes primo marts og forventes afsluttet til november 2016. Den endelige kontrakt vil omfatte etablering af ny containerterminal, herunder udførelse af omkring 300 meter kajanlæg, etablering af containerplads og uddybning af det nye havnebassin. Arbejderne omfatter desuden opførelse af bygninger til blandt andet kontorer, pakhus og værksted.

I anlægsarbejderne indgår der en betydelig andel af lokal grønlandsk arbejdskraft omfattende både faglærte, ufaglærte samt praktikanter og lærlinge. Samlet set svarer brugen af grønlandsk arbejdskraft til 90 fuldtidsstillinger i et år.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen udtaler:
”Det er glædeligt for den grønlandske befolkning, at det lykkedes at indgå aftale med Per Aarsleff Grønland ApS, hvor der vil være et stort fokus på involvering af grønlandsk arbejdskraft og lærlinge. Det er projekter som dette, der skal være med til at få gang i hjulene i Grønland.”

 

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet Rasmus Pedersen på telefon +299 34 50 00 eller e-mail rasp@nanoq.gl.