En hund er bidt af en ræv i Kangaatsiaq

En hund i Kangaatsiaq er i denne uge blevet overfaldet af en ræv – hunden er vaccineret mod rabies. Ræven er blevet skudt.

- Denne episode understreger endnu engang vigtigheden af, at have sine hunde vaccineret, understeger embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg, Ilulissat, og fortæller, at kommunen og politiet har straks kontaktet Veterinær-og Fødevaremyndigheden, VFMG.

- Det er yderst vigtigt, at kommunikationen er i orden i sådanne tilfælde, udtaler Sanne Eline Wennerberg, og roser kommunen og politiet for at handle hurtigt og korrekt.

For en sikkerheds skyld skal hunden holdes ekstra godt øje med, i de næste 30 dage.

- Dette er blot for at være på den sikre side. Når det kommer til rabies skal der ikke tages chancer, siger embedsdyrlægen.

Ræve kommer tættere på byerne efter føde.  VFMG anbefaler, at sikre at husholdningsaffald, affald fra fisk og fangst sikres således, at rævene ikke kan få fat på det.

Det er hundeejerens ansvar at få sine hunde vaccineret og sikre, at de bærer et mærke i halsbåndet så det kan ses, at de er blevet det.

Det er kommunens hundevacinatører, der udfører vaccinationerne, og det er ligeledes kommunerne, der holder register over hundeejere og vaccinationer.

 

Kontaktperson: Sanne Eline Wennerberg, Embedsdyrlæge Uumasut nakorsaat. E-mail: sawe@nanoq.gl og uumasut@nanoq.gl.