Naalakkersuisut håber til det sidste

NunaMinerals A/S holder ekstraordinær generalforsamling for aktionærerne i dag kl. 16.00. Naalakkersuisut håber til det sidste at NunaMinerals’ bestyrelse kommer til at tage et ansvar og sikre NunaMinerals fortsatte eksistens.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Naalakkersuisut har som den seneste aktionær i NunaMinerals A/S lånt penge til NunaMinerals. Det skete med et lån på 4,5 mio. kr. den 27. november 2014 for at sikre selskabets drift i den periode. Vilkårene for lånet var, at selskabet i den periode fik lavet en detaljeret og realistisk ny plan for den videre proces.

Naalakkersuisut har dermed lavet en redningsplan, som den eneste af alle aktionærer. En redningsplan, der kan sikre selskabets fremtidige eksistens.

NunaMinerals har ikke formået at præsentere en plan, som sikrer selskabets fremtid. Dette var åbenbart ikke muligt, selvom det havde to måneder til opgaven, og selvom det var de klare vilkår for sidste lån.

Naalakkersuisut har taget ansvar – flere gange. Nu er det op til bestyrelsen og resten af aktionærerne til at tage ansvaret for NunaMinerals A/S’ fortsatte eksistens.”

Se billeder her

 

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet, Rasmus Pedersen på telefon +299 34 50 00 eller e-mail rasp@nanoq.gl.