Vandbar, affaldsdyr og spirende blyanter!

Omkring 1000 borgere benyttede under Kulturnatten lejligheden til at kigge indenfor og nyde udsigten fra Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsvæsen Mala Høy Kúkos kontor på 8. sal i Tårnet.

Naalakkersuisoq bød indenfor i Departementet, hvor gæsterne kunne prøve kræfter med quizzer om blandt andet truede dyrearter samt klima og energispørgsmål.

Børnene lavede flotte fantasidyr af affald, og man kunne se et uddrag af videoerne fra den velkendte Qujanaq kampagne i Departementets biograf.

Der blev også delt blyanter, der kan spire ud til alle de besøgende. ”Vi skal tænke over vores køb-og-smid-væk kultur og her har vi en af de mest basale hverdags ”værktøjer”: blyanten. I stedet for at man smider blyantstumpen væk, kan den plantes i en urtepotte og efter fire uger er den blevet til en fin plante”, forklarer Naalakkersuisoq Mala Høy Kúko.

Endelig var der også en fin vandbar, hvor de besøgende kunne smage på vandprøver taget fra Cirkussøen samt tre forskellige vandværker i Nuuk, og hvor man kunne høre mere om byens drikkevand.

”Det var dejligt at se så mange borgere her i Departementet, og jeg fik mange gode snakke med folk om, hvordan vi kan opføre os mere miljøvenligt i hverdagen” siger en tilfreds Mala Høy Kúko.

Mange besøgende lagde også vejen forbi de øvrige Departementer som havde valgt at slå dørene op, herunder Formandens Departement og Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender

 

For spørgsmål og yderligere information vedr. Kulturnatten 2015 i Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet, kontakt konstitueret kontorchef, Karen Anne Arleth, knar@nanoq.gl, telefon 551585.