Mangler investorer i NunaMinerals A/S

NunaMinerals A/S har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 29. januar 2015, hvor aktionærerne skal afgøre selskabets fremtid. I dag består selskabet af næsten 3000 aktionær, hvoraf de største aktionærer er henholdsvis LD 16,9 % (Lønmodtagernes Dyrtidsfond), Nykredit 9,7 % og Grønlands Selvstyre 29 % og Greenland Holding A/S med 4,3 %. Resten ejes for så vidt af småaktionærer, herunder også en pæn del i den grønlandske befolkning.

Naalakkersuisut har gennem årene ydet store tilskud til NunaMinerals og er ligesom alle andre aktionærer skuffede over, at det fortsat ikke har givet gevinst i form af et nyt spændende mineral - projekt i landet og at der ikke ligger en plan for finansiering  af selskabets drift og udvikling af selv de mest lovende projekter.

I forhold til generalforsamlingen er Naalakkersuisut indtil videre de eneste af ejerne, som har fremkommet med et muligt løsningsforslag, for at sikre selskabets eksistens fremadrettet.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen udtaler:

”NunaMinerals har desværre ikke af egen drift kunnet fremvise en konkret plan for videreførelse af selskabet. Dette er uheldigt og ærgerligt i betragtning af Naalakkersuisuts krav om en revideret plan og et mål for selskabets fremtid i forbindelse med lånet på 4,5 mio. kr., der blev givet 27. november 2014. Set i forhold til landets økonomiske situation, hvor vi alle må vende hver en krone og særligt os i Naalakkersuisut der er valgt til at varetage alle skatteydernes kroner.”

Siden Naalakkersuisuts forslag til redningsplan blev fremlagt, har aktieindehavere af NunaMinerals-aktier ytret, at alle de mindre ejere af selskabets aktier kommer til at miste deres investering.

Naalakkersuisut vil i den forbindelse præcisere at alle de investerede penge i selskabet allerede er tabt. Nedskrivningen af selskabets værdi er et klart udtryk for at selskabet ingen penge har og dermed ikke kan betale sine regninger.

Kim Kielsen udtaler:

”Vores forslag, som følger de eksisterende regler i området til punkt og prikke, kan sagtens blive forkastet på torsdag. Der er bare ingen andre forslag i øjeblikket og det vil så betyde at selskabet står status quo med et akut behov for penge til at betale regningerne ved månedens udløb. Andre investorer er velkommen til at skyde penge ind i selskabet og blive en del af ejerkredsen. De har mulighed for det helt indtil dagen for den ekstraordinære generalforsamling. Indtil videre er der ikke udsigt til en anden redningsplan, og for at være helt ærlig har bestyrelsen ikke komme med oplysninger til aktionærerne. Dette har ikke været til gavn for selskabet. Der er dårlig ledelse, som samtidig er ramt af et vanskelligt marked hvor investorer er meget forsigtige i øjeblikket. Naalakkersuisut har aldrig haft noget ønske om, at NunaMinerals A/S går nedenom og hjem. ”

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt Departementschef Svend Hardenberg på telefon +299 34 50 00 eller e-mail govsec@nanoq.gl