Fleksibel fiskeri-og fangstkontrol

Karl-Kristian Kruse: Der skal indføres ny fleksibel kontrolfunktion

- Vi lægger op til en ny kontrolstruktur, der blandt andet bliver baseret på risikobaseret kontrol. Risikobaseret kontrol består i, at man identificerer de områder, hvor der er størst sandsynlighed eller risiko for, at reglerne ikke overholdes, eller der forekommer indikationer om, at der bør tages indsats.

Det sagde Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, i dag til jagtbetjente, fiskerikontrollører, observatører og landingskontrollører, som afholder deres årsmøde i Nuuk, frem til torsdag.

Det vigtigste budskab i Naalakkersuisoqmedlemmets tale var, at kontrollen skal omstruktureres.

En ny kontrolstruktur stiller krav til en god uddannelsesmæssig baggrund og erfaringer.

- Identifikationen af sådanne områder sker på baggrund af jeres erfaringer, jeres rapporter, og de data som erhvervet indsender og som bliver valideret, sagde Karl-Kristian Kruse, og understregede, at efteruddannelse også er vigtig, idet der sker stor udvikling ikke blot inden for erhvervet og lovgivningen.

Den nye kontrolstruktur kommer til at stille nye krav, hvor man skal være fleksibel og omstillingsparat.

- Fleksibiliteten vil blandt andet bestå i, at uanset om du anser dig for at være jagtbetjent, fiskerikontrollør eller observatør, skal du kunne påtage dig, at hjælpe til under en kontrolkampagne, eller selv at foretage en kontrolhandling, hvad enten det drejer sig om kontrol med fangst eller fiskeri og kontrol af landede mængder, sagde Karl-Kristian Kruse.

Naalakkersuisoqmedlemmet understregede til omkring 25 årsmødedeltagere, at der ikke lægges ikke op til afskedigelser.

- I skal dog være indstillet på, at der gradvis vil ske ændringer i hverdagen og prioritering af kontrolopgaverne, sagde Karl-Kristian Kruse.

Trussel over tjenestemænd, fugle, pattedyr og lovgivning er blandt andet, som deltagerne i årsmødet skal drøfte.