Positivt og konstruktivt møde

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen er tilfreds med sit første møde med Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Danmark.

Formanden for Naalakkersuisut,  Kim Kielsen afholdte et møde med den danske Statsminister Helle Thorning- Schmidt den 7. januar 2015 om eftermiddagen.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtalte efter mødet:

- Vi havde et godt og konstruktivt møde, hvor vi fik lejlighed til at drøfte nogle af de vigtigste forhold lige nu. Eksempelvis Naalakkersuisuts nuværende politiske og økonomiske prioriteringer, kontrakten omkring Thule Air Base og vores fælles arbejde omkring Uran.

Kim Kielsen informerede Statsministeren om Grønlands nuværende økonomiske situation, herunder forklarede han om Naalakkersuisuts reformplaner, tiltag og kommende indsatser, blandt andet indenfor anlægsområdet, beskæftigelse, uddannelse, turisme og det sociale område.

- Jeg kan oplyse at, Naalakkersuisut prioriterer det gode og det konstruktive samarbejde med den danske Regering. Derfor er der i denne uge flere medlemmer af nye Naalakkersuisut i Danmark, netop for at holde møder med vore kolleger i den danske Regering.

 

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på mobil +45 51815150, eller e-mail paok@nanoq.gl