Ingen fjendtlig overtagelse ønskes

Selvstyret ønsker ingen fjendtlig overtagelse af NunaMinerals A/S

I en artikel i Sermitsiaq den 30. december 2014 fremføres det, at Selvstyret planlægger en fjendtlig overtagelse af NunaMinerals A/S. 

Det er ikke korrekt.

- Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler i den anledning: Selvstyrets igangværende drøftelser med NunaMinerals A/S har til formål at undersøge, om der kan udarbejdes et bæredygtigt grundlag for en videreførelse af selskabets aktiviteter i de kommende år.

Første skridt i en proces som kan sikre, at der er den nødvendige tid til at udarbejde en rekonstruktionsmodel, har været at bevilge et landskasselån til NunaMinerals A/S på 4,5 mio. kr., som har sikret selskabets drift indtil udgangen af januar.

En bæredygtig rekonstruktionsplan skal forholde sig til, at selskabet ikke har yderligere midler til selv at fortsætte sin drift. Det har ikke været muligt at få private investorer og aktionærer til at skyde yderligere penge i selskabet og der er heller ikke udsigt til, at NunaMinerals A/S kommer til at tjene penge i de nærmeste år.

Hertil kommer, at den internationale lavkonjunktur på råstofområdet kan have påvirket værdien af selskabets efterforskningsprojekter.

- Det er baggrunden for, at vi har bedt NunaMinerals A/S om at indhente en uafhængig vurdering af selskabets værdi. Kun ved at kende den reelle værdi af mineralprojekterne, kan der laves en realistisk forretningsplan, som kan begrunde, at vi skyder yderligere skattekroner i selskabets drift i de kommende år, udtaler Kim Kielsen, og fortsætter:

- Vi ønsker som sagt ikke nogen fjendtlig overtagelse af NunaMinerals A/S, og selvstyret er villig til at samarbejde med private investorer om rekonstruktionen. På den anden side er vi heller ikke naive, og hvis skatteyderne skal betale for NunaMinerals A/S’ rekonstruktion, så skal det ske på et realistisk og gennemregnet grundlag.

 

For yderligere information kontakt venligst: Ministersekretær Karen Motzfeldt, Formandens Departement, Tlf. 34 50 00.