Departementet tildeler ikke kvoter til ansattes landsmænd

Makrel

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug vil på det kraftigste tage afstand fra KNAPK´s påstand og mistænkeliggørelse af departementets udenlandske ansatte for at have tildelt makrelkvoter til deres landsmænd, og at Departementet har prioriteret udenlandske rederier frem for grønlandske selskaber i forbindelse med tildelingen af årets makrelkvote.

Mistænkeliggørelsen af Departementets udenlandske ansatte skete i dag under KNAPK´s pressemøde på organisationens lokaler.

KNAPK skriver blandt andet i sit fremlæggelsesmateriale:

”Politikere og kommende medlemmer af Landstinget og ikke mindst kommende regerende parti bør vide, at Departementet for Fiskeri, og Fangst, et departement for Grønlands vigtigste erhverv i dag styres meget mærkeligt af udenlandske embedsmænd, som vil agere at undertrykke grønlændere.”

Og: ”I det omfang, at vi grønlændere ikke engang må forhandle ved at tale vores modersmål – og sågar griner de ad os.”

Endvidere understreger organisationen, ”at de udenlandske embedsmænd, der er ansat i departementet er begyndt at tildele kvoter til deres landsmænd, som ikke har nogen tilknytning til Grønland. Der findes dokumentationer for alle disse.”

Departementet vil understrege, at det ikke er ansatte som tildeler makrelkvoter, og for den sags skyld også andre fiskearter i grønlandske farvande.

Det er alene Naalakkersuisut, som tildeler kvoter, og har ret til at beslutte efter deres egen overbevisning. Eftersom Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug anser udtalelsen om at Departementets udenlandske ansatte tildeler kvoter til deres landsmænd, for at være krænkende, overvejer Departementet at politianmelde KNAPK for deres udtalelse.

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementetschef på E-mail jio@nanoq.gl.