Formodet rabies i Kangerlussuaq

Politiet i Kangerlussuaq meddeler, at de inden for den sidste uge har skudt to ræve, som opførte sig meget mærkeligt.

Den ene ræv er kommet helt hen til Pilersuisoqs butik lørdag formiddag, midt i den travle indkøbstid. Den anden er blevet påkørt midt i bygden, som forsøgte at bide i bilens dæk.  Den blev efterfølgende aflivet.

- Den manglende skyhed over for mennesker, og denne meget atypiske opførsel med at angribe bildæk er klassiske symptomer på rabies, udtaler embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.

Borgere i Kangerlussuaq opfordres til at holde sig langt væk fra rævene. Er der ræve, der kommer tæt på bygden, skal polititiet eller kommunes hundeinspektør kontaktes.

Slædehundene i Kangerlussuaq står i indhegninger.

- Jeg vil dog opfordre hundeejerne til at holde deres hunde i indhegningen og ligeledes sørge for at hundenes rabies vaccination ikke er mere end tre år gammel, understreger Sanne Eline Wennerberg.

Politiet har gjort et godt stykke arbejde med at sikre at Kangerlussuaqs borgere er velinformeret om risikoen for rabies i rævene.

Embedslægen fortæller desuden, at Qeqqata Kommunia tager godt hånd om slædehundene, og er lige nu ved at tjekke, at alle hundene er vaccinereret, og at kommunens hundeinspektør holder godt øje med rævene.

Sanne Eline Wennerberg oplyser, at hovederne af rævene vil blive sendt til undersøgelse for rabies.

 

Kontaktperson: Sanne Eline Wennerberg, Embedsdyrlæge Uumasut nakorsaat. E-mail: sawe@nanoq.gl