KNRs bestyrelse er udpeget

Nick Nielsen

Den nye bestyrelse for KNR er blevet udpeget. Til bestyrelsen er udpeget Nukaaraq Eugenius som formand, og som bestyrelsesmedlemmer: Mads Barlach Christensen, Mariia Simonsen, Ruth Montgomery-Andersen og Knud Aalua Lynge.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling glæder sig over, at bestyrelsen nu er på plads og ser frem til, at de trækker i arbejdstøjet. I den forbindelse udtaler Nick Nielsen:

”Sammensætningen og udpegningsprincipperne var genstand for heftig debat i forbindelse med vedtagelsen af den nye Radio- og TV-lov. Jeg har hele tiden fastholdt, at det afgørende for mig var at sikre en kompetent bestyrelse. Jeg synes, at den nu udpegede bestyrelse viser, at den endelige model for bestyrelsesudpegningen virker, og at vi har fået en stærk bestyrelse med mange stærke kompetencer hver især og tilsammen, og med et stærkt rodfæste i vort lands kultur og historie. Jeg ser frem til hvad bestyrelsen i samarbejde med KNRs ledelse vil præstere i de kommende år”.

Nick Nielsen benytter også lejligheden til at takke den afgående bestyrelse:

”Den afgående bestyrelse har i de forgangne år ydet et stort stykke arbejde. Den afgående bestyrelse afleverer et KNR til det nye bestyrelse, hvor der er skabt økonomisk råderum og plads til fremtidig udvikling. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden for at takke den afgående bestyrelse for deres indsats. Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil glæde sig over, at der ligger en strategiplan, så arbejdet ikke skal begyndes fra bunden.”

Om bestyrelsesmedlemmerne kan oplyses følgende:

Formand Nukaaraq Eugenius har mangeårig ledelseserfaring inden for medie-, forlags- og udgivelsesbranchen, ligesom han i øjeblikket driver konsulentvirksomheden Eugenius Consult, som bl.a. beskæftiger sig med kommunikation i relation til trykte og digitale medier. Han har derudover erfaring som bestyrelsesmedlem fra en række virksomheder, institutioner, udvalg m.v.

Mads Barlach Christensen har i mange år været ansvarlige for Air Greenlands HR-afdeling og har ligeledes omfattende ledelseserfaring samt økonomisk indsigt.

Mariia Simonsen er udpeget på baggrund af indstilling fra Ilisimatusarfik. Mariia Simonsen besidder omfattende mediefaglig kompetence, ligesom hun også har betydelig bestyrelseserfaring.

Ruth Montgomery-Andersen er udpeget på indstilling fra EPI. Ruth Montgomery-Andersen besidder stærk og bredtfavnende kunstnerisk og kulturel indsigt samt ledelseserfaring.

Knud Aalua Lynge er udpeget som medlem af KNRs bestyrelse efter indstilling fra de fastansatte medarbejdere i KNR.

Med venlig hilsen
Nick Nielsen

 

 

 

For yderligere kommentarer, kontakt ministersekretær Steen Jeppson på 34 57 02.