Aleqa Hammonds tale ved Brooking Institute i Washington

 

Under sit besøg i Washington, DC havde formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond et møde med repræsentanter fra udenrigsministeriet og med den nyudnævnte repræsentant for Arktis, Admiral Robert Papp, som er udnævnt af udenrigsminister John Kerry til, at specielt arbejde med Arktiske forhold og med de arktiske lande.

Brookings, en af de førende tænketanke i USA, offentliggjorde idag en rapport om Grønland og energi- og mineraludvinding. Formanden for Naalakkersuisut var hovedtaler til en halvanden time langt offentlig debat om Grønland og rapporten. Brookings er et flere amerikanske tænketanke som i stigende grad interesserer sig for Arktiske emner.

Paneldebatten, der foregik på engelsk blev introduceret af præsidenten for Brookingsinstitutionen, hvorefter Formanden for Naalakkersuisut fremlagde sit oplæg om Grønland.  Efter talen deltog en panel bestående af Professor i Geologi i Københavns Universitet og Formand for bestyrelsen af Grønlands universitet Minik Rosing, Senior Fellow og direktør for Energy Security Initiative The Brookings Institution, Charles Ebinger og Doctoral Student in Government Cornell University, Kevin Foley. Hver deltager af panelet fremlagde egne oplæg om Grønland. Efter oplæggene var tilskuerne glade for at få mulighed for at komme med spørgsmål til Aleqa Hammond og paneldeltagerne.

 

Læs den engelske tale.

 

Lyt til Lydfil. 

 

Se billedserie.

 

Link til Brookings Institute rapporten om Grønland.