Formanden for Naalakkersuisut åbner Washington repræsentationen

Onsdag den 24. september 2014 var formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond i Washington, D.C. for officielt at indvie den grønlandske repræsentation i USA.

Aleqa Hammond udtaler: ”Med den udvikling vi gennemgår de her år med arbejdet med øget selvstyre og internationalisering, er det med stolthed at Grønland åbner sin anden diplomatiske repræsentation siden 1992, hvor vi fik vores første repræsentation i Bruxelles. Med den øgede interesse og fokus på Grønland, er det væsentligt at vi gør os selv tilgængelige, og er repræsenteret i det nordamerikanske kontinent. Naalakkersuisut finder det vigtigt, at vi i takt med vores egen udvikling arbejder for, at øge vores direkte kontakter og samarbejde med vores nabolande mod vest.”

Besøget i Washington, D.C. er afslutningen på rejsen til USA, hvor de to første dage blev brugt i New York i forbindelse med FN’s verdenskonference om oprindelige folks rettigheder og FN’s klimatopmøde.

Under sit besøg i Washington, DC havde formanden for Naalakkersuisut møde med repræsentanter fra udenrigsministeriet og med den nyudnævnte repræsentant for Arktis, Admiral Robert Papp, som er udnævnt af udenrigsminister John Kerry til, at specielt arbejde med Arktiske forhold og med de arktiske lande.

Brookings, en af de førende tænketanke i USA, offentliggjorde idag en rapport om Grønland og energi- og mineraludvinding. Formanden for Naalakkersuisut var hovedtaler til en halvanden time langt offentlig debat om Grønland og rapporten. Brookings er et flere amerikanske tænketanke som i stigende grad interesserer sig for Arktiske emner.

Besøget blev afsluttet med en officiel åbningsreception, hvor man indviede Grønlands Repræsentation med deltagelse af gæster og repræsentanter fra de arktiske lande, den amerikanske administration, ministerier og tænketanke.

 

Aleqa Hammonds Tale.

 

Se billedserie. 

 

Kontakt: Direktør i Grønlands Repræsentation i Washington, Inuuteq Holm Olsen, email: inol@nanoq.gl, mobil: +12024311660