Erhvervsfremstød i Japan

Naalakkersuisut afholder erhvervsfremme events i Japan december 2014.

Naalakkersuisut besøger i perioden 3.-6. december 2014 Japan i forbindelse med det officielle besøg i Japan for Formanden for Naalakkersuisut. Under besøget vil der dels foregå flere kulturelle kulturelle events samt afholdes erhvervsfremmeworkshops med fokus på råstof, turisme, sælskind og fiskeri.

Fremstødet ses som en mulighed for at tiltrække japanske investeringer og samarbejdspartnere for udvikling af de nævnte erhvervsområder.

Sektorevents:
Turisme-event - torsdag d. 4. december kl. 10.00 13.00 (Palace Hotel)
Råstof-event – torsdag d. 4. december kl. 09.00 – 12.00 (Palace Hotel)
Seafood-seminar - fredag d. 5. december kl. 12.10-14.30 (Hillside Banquet)
Sælskinds- og designevent, lørdag d. 6. december kl. 10.00-11.45 (Mode Gakuen)

Kulturelle events:
Åbning af Grønlandsudstilling
Grønlandsk velkomstreception
Koncert med Nanook og Nive Nielsen & The Deer Children

Der vil være deltagelse af en række private virksomheder som inden for de ovenævnte sektorfremstød, med det formål at styrke den langsigtede afsætning af produkter på det japanske marked.

Naalakkersuisut har på Finanslov 2014 afsat en pulje til at understøtte grønlandske virksomheders muligheder for eksport. Puljen kan søges med henblik på at afsøge og udvikle nye markeder. Støtten gives blandt andet til rådgivning hos handelskamre og ambassader mv. Grønlandske virksomheder har således mulighed for at søge op til 50.000 kr. til deltagelse i forbindelse med erhvervsfremmestødet i Japan til december. Den samlede pulje er i 2014 på kr 800.000.

Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af projektideen – samt det forventede udbytte af støtten. Støtten søges og tildeles via Greenland Business A/S – www.holding.gl

 

For yderligere informationer, kontakt
Afdelingschef Tina Jensen i departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked
Email:
tjen@nanoq.gl, telefon +299 54 78 67