Nye regler for forvaltningsområder

Stemningsbillede

Naalakkersuisut har besluttet, at grænserne for fiskeri efter hellefisk i forvaltningsområderne Upernavik, Uummannaq og Disko Bugten skal ændres.

Ændringerne i bekendtgørelsen træder i kraft på mandag, den 15. september 2014.

De nye regler gælder for både joller og fiskefartøjer over seks meter.

Ifølge den nye bekendtgørelse skal man stadigvæk have licens til forvaltningsområderne Disko Bugten, Uummannaq og Upernavik, for at fiske.

Det vil sige, at ændringen ingen praktisk betydning har for licenshavere, og der skal således ikke udstedes nye fiskerilicenser.

De nye regler betyder, at der nu er oprettet områder indenfor de gældende forvaltningsområder, hvor fangsterne i fremtiden ikke vil blive fratrukket kvoten. Se vedlagte kort.

Derudover er der etableret et område i Kangia, øst for Ilulissat, hvor fangsten ikke trækkes af kvoten, såfremt fangsten optages og transporteres med hundeslæde.

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug understreger, at det er meget vigtigt, at al fangst rapporteres med den korrekte feltkode, uanset om der fiskes i områder, hvor der kvotetrækkes eller udenfor.

Læs her om ændringerne af grænserne for forvaltningsområder.

For yderligere oplysninger kontakt kontorchef i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jóhanna Lava Køtlum, email: jool@nanoq.gl, tlf: 34 53 53.