Naalakkersuisoq kræver dementi og tilbagetrækning af en artikel

JEK 300114

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer kræver dementi og at Sermitsiaq.ag tilbagetrækker deres såkaldte artikel ”Kirkegaard afviser exit: jeg bliver som naalakkersuisoq”. 

For denne misinformation er skadelige, krænkende og virker agtelsesforringende for Naalakkersuisoq, hvor der er krav på tillid. Avisen har end ikke efterprøvet deres historie i særlig grad, inden de bragte den, de har end ikke fremvist dokumentation for historien overfor Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard.

”Jeg tager stærkt afstand fra en ”ikke-nyhed”, som Sermitsiaq.ag nu har lagt ud på deres hjemmeside, det er ren og skær til skade og harme for mit hverv som medlem af Naalakkersuisut. Og det er brud på god presseskik i en artikel, for der er ikke dokumenteret, researchet eller skrevet citater fra andre kilder”, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard.

Naalakkersuisoq opfordre samtidig avisen til at granske deres journalistiske metoder samt overveje god presseskik og etik, da artiklen som de har på nyhedssiden mangler god journalistisk research, dokumentation eller citater fra kilder. Der er ingen korrekt information eller oplysninger. Der er simpelthen ingen grund til at skrive historien.

Naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard nægter at forholde sig til yderligere spørgsmål, om artiklen.