Åbning af Grønlands Repræsentation i Washington D.C.

Aleqa Hammond holder pressemøde

Onsdag den 24. september 2014 er formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond i Washington D.C. for officielt at indvie Grønlands Repræsentation i USA.

Åbningen af Grønlands Repræsentation i Washington D.C. skal i de kommende år blandt andet bidrage til at øge vores eksport til Nordamerika og tiltrække investeringer til Grønland for dermed at sikre skabelse af arbejdspladser i Grønland, bidrage til at identificere nye markeder og åbne op for et øget uddannelses- og forskningssamarbejde med USA.

Åbningen af Grønlands Repræsentation i USA blev besluttet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne på efterårssamlingen 2013 og skal ses som et vigtigt skridt i Selvstyrets arbejde med at sikre en selvbærende økonomi for Grønland.

Udover Grønlands Repræsentation i København, som ikke har diplomatisk status, bliver Repræsentationen i Washington D.C. Grønlands anden diplomatiske Repræsentation efter åbningen af en Repræsentation i Bruxelles i 1992.

Repræsentationen i Bruxelles har i særlig grad vist, hvorledes en vedholdende investering i samarbejde og tæt kontakt med beslutningstagere i andre lande kan have positiv betydning for det grønlandske samfund.

Med et samlet årligt bidrag til landskassen fra EU's institutioner på ca. 320 millioner kr. er EU således i dag blevet en meget vigtig samarbejdspartner for Grønland.

Grønlands Repræsentation i Washington D.C. vil arbejde for at styrke handelsmæssige og økonomiske relationer i mellem Grønland og USA samt styrke samarbejdet indenfor forskning, uddannelse, oprindelige folk, kultur, industri, osv.

Under sit besøg i Washington D.C. vil formanden for Naalakkersuisut også holde møder med repræsentanter for det amerikanske udenrigsministerium (State Department) samt med den nyudnævnte amerikanske repræsentant for Arktis, Admiral Robert Papp, som er udnævnt af udenrigsminister John Kerry til at specielt arbejde med Arktiske forhold og med de andre Arktiske lande.

Under besøget i Washington D.C. 24. september, vil formanden for Naalakkersuisut holde åbningstale ved en af de førende amerikanske tænketanke Brookings i anledning af offentliggørelsen af en Brookings rapport om Grønland og Grønlands olie- og mineralressourcer samme dag. Brookings er en af flere amerikanske tænketanke, som i stigende grad interesserer sig for Arktiske emner.

Besøget bliver afsluttet med en reception, hvor Grønlands Repræsentation formelt indvies sammen med repræsentanter for det officielle USA.

Aleqa Hammond

 

For yderligere kontakt Repræsentationschef Inuuteq Holm Olsen, Grønlands Repræsentation i Washington D.C. på telefon +1 202 2344300 eller e-mail inol@nanoq.gl.